fbpx

Eerste single van (komende) nieuwe album

Voordat ik met schrijven begon voor ‘Kouwe Kermis’, bedacht ik de onderwerpen waarover ik wilde zingen. Ik kwam uit op de mooie dingen van vroeger, dingen die er misschien juist nu ook nog wel zouden kunnen zijn. De Kermis en de altijd spannende dagen als die in ons dorp Knegsel neerstreek! De kermis van toen, het leven van nu.

”Ik was fan van de zweef”; dat was zacht uitgedrukt. Het liedje ‘Laat het leven maar zweven’ gaat over de kermis in de (mijn) jaren ’70, maar ook over het gevoel dat zweven me toen gaf. Het gevoel van vrijheid en dat niet alles hoeft te gaan zoals het ‘moet’, de mogelijkheid om het ook eens anders te doen en niet altijd zeker te hoeven weten wat morgen brengt.

”Hoog, los, licht, geen begin en geen eind”

Ik kreeg een romantisch en fijn gevoel bij het idee van dat nomadische leven van de kermismensen. Dat trekken van dorp naar dorp. Leven van de attractie die je bij je hebt.

”Nergens thuis en toch altijd thuis. Dat leven dat wilde ik ook”

Het is zelfs een beetje waar geworden in mijn eigen leven. Als muzikant reis je ook van stad naar dorp en bezing je het ‘zwevende’ leven met wat je bij je hebt. Je gitaar en je stem.

Ik hoop dat jullie het een fijn liedje vinden. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.